Vineri, 2024-04-19, 3:21 AM
Bine aţi venit Vizitator

Service Claculatoare

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
Share / Distribuie :
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Moderatorul forumului: redaot  
Forum » Sisteme de Operare » Linux » Despre Arch Linux (Arch)
Despre Arch Linux
redaotData: Vineri, 2012-12-14, 2:11 AM | Mesaj # 1
R3D407
Grup: Administratori
Mesaje: 116
Reputaţie: 32767
Stare: Offline
Arch Linux este o distribuție independentă, care își propune să fie o construcție GNU/ Linux pentru arhitecturi i686/ x86-64 versatilă și capabilă să îndeplinească orice rol este necesar. Dezvoltarea distribuție se concentrează pe simplitate, minimalism și eleganța structurii de bază. Arch se instalează ca un sistem de bază minimal, iar utilizatorii îl pot configura așa cum își doresc, instalând doar ceea ce au nevoie pentru scopurile pe care și le propun, transformând Arch într-un mediu de lucru aproape de ideal. Utilitățile de configurare GUI nu sunt prevăzute oficial, iar cea mai mare parte din configurarea sistemului se face din shell editând simple fișiere text. Arch se străduiește să fie cât se poate de eficient și, în mod normal, oferă ultimele versiuni stabile pentru cele mai multe dintre structurile software.

Arch Linux folosește propriul manager de pachete, Pacman, care cuplează pachetele binare simple cu un sistem de construire a pachetului ușor de utilizat. Acest lucru dă posibilitate utilizatorilor să gestioneze și să particularizeze pachetele software, atât cele originale Arch, cât și propriile pachete ale utilizatorului sau cele provenind dintro terță sursă. Sistemul repository, de asemenea, dă posibilitatea utilizatorilor să construiască și să mențină ușor propriile sripturi de construcție, pachete și depozite, încurajând dezvoltarea comunității și noi contribuții.

Pachetul minimal de bază Arch este rezident în depozitul [core]. În plus, depozitele oficiale [extra], [community] și [testing] oferă câteva mii de pachete de foarte bună calitate care să corespundă nevoilor utilizatorilor. Arch mai oferă, de asemenea, o secțiune [unsupported] în depozitul Arch Linux User Repository (AUR), care conține peste 9.000 de scripturi de construcție pentru compilarea pachetelor instalabile folosind aplicația Arch Linux makepkg.

Arch Linux folosește un sistem "rolling release" care înseamnă ă se face o singură dată instalarea, urmând actualizâri continue. În general, nu este necesară reinstalarea sau atualizarea sistemului Arch Linux de la o versiune la asta. Folosind o singură comandă, un sistem Arch este ținut la zi cu actualizările de ultim moment.

Arch se străduie să-și păstreze pachetele, pe cât posibil, cât mai aproape de software-ul inițial originar. Patch-urile se aplică doar când este necesar pentru a se asigura compilarea și rularea corectă împreună cu alte pachete instalate pe un sistem Arch actualizat.

SCURTĂ CONCLUZIE: Arch Linux este o distribuție simplă și versatilă, structurată pentru a satisface nevoile unui utilizator competent de Linux®. Arch Linux este, în același timp, puternic și ușor de gestionat, dovedindu-se un distro ideal pentru servere și stații de lucru. Îl puteți folosi cum doriți. Dacă împărtășiți această viziune a noastră despre ce trebuie să fie o distribuție GNU/ Linux, atunci sunteți bineveniți și vă încurajăm să îl folosiți gratuit, liber, și să vă alăturați comunității contribuind la dezvoltarea Arch Linux.

Comunitatea Arch Linux România s-a închegat și își dorește să ofere suport în limba română pentru toți utilizatorii. Sunteți bineveniți să vă alăturați acestei comunități și să o sprijiniți așa cum cosiderați de cuviință. Dacă aveți întrebări, propuneri și chiar critici, nu ezitați să ne contactați - vom trata fiecare mesaj al dumneavoastră cu maximă atenție.

Așadar, bun venit la Arch!!!

http://archlinux.ro




 
Forum » Sisteme de Operare » Linux » Despre Arch Linux (Arch)
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare: