Vineri, 2024-03-29, 7:14 AM
Bine aţi venit Vizitator

Service Claculatoare

[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
Share / Distribuie :
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Moderatorul forumului: redaot  
Forum » Sisteme de Operare » Linux » Informatii Centos (:))
Informatii Centos
redaotData: Vineri, 2012-12-14, 2:20 AM | Mesaj # 1
R3D407
Grup: Administratori
Mesaje: 116
Reputaţie: 32767
Stare: Offline
CentOS este o distribuţie Linux Enterprise bazată pe surse disponibile în mod liber de la Red Hat Enterprise Linux. Fiecare versiune CentOS este susţinută/dezvoltată/reînnoită timp de 7 ani (prin intermediul unor actualizări de securitate). O noua versiune CentOS este lansată la fiecare 2 ani şi fiecare versiune CentOS este periodic actualizată (aproximativ la fiecare 6 luni) pentru a suporta hardware-uri mai noi. CentOS este o comunitate-susţinută în majoritatea cazurilor cu software gratis pentru sistem de operare bazat pe Red Hat Enterprise Linux. Ea funcționează ca să a ofere gratuit o platformă de clasa pentru calculatoare şi se străduieşte să menţină 100% compatibilitate binară cu distribuţiile mai noi, ce apar pe parcurs. CentOS provine de la Community ENTerprise Operating System.

Red Hat Enterprise Linux este disponibil numai prin intermediul unui serviciu de abonament platit care oferă acces la actualizări de software şi niveluri diferite de suport tehnic. Produsul este compus în mare parte din pachetele de programe distribuite sub licențe open source, precum şi codul sursă pentru aceste pachete se oferă publicului de către Red Hat.

Dezvoltatorii CentOS folosesc codul sursă de la Red Hat pentru a crea un produs final foarte asemănătoar cu Red Hat Enterprise Linux. Logo-urile de la Red Hat sunt modificate pentru ca Red Hat nu le permite să destribuie.
CentOS este disponibil gratuit. Suportul tehnic este în primul rând furnizat de către comunitatea prin listele de discuţii oficiale, forum-uri web, precum şi camere de chat. Proiectul nu este afiliat cu Red Hat şi, astfel, nu primeşte nici un sprijin financiar sau logistică din cadrul societăţii; în schimb, Proiectulu Centos se bazează pe donaţii din partea utilizatorilor şi de sponsori organizatorici.

Numerele versiunilor CentOS sunt compuse din două părţi, o versiune majoră şi de o versiune minoră. Numerele majore şi minore ale versiunii, corespund seturilor de reînnoiri ale versiunilor de la Red Hat Enterprise Linux de la care se preiau pachetele sursă pentru a construi distribuția CentOS. De exemplu, CentOS 4.4 este construit din pachetele sursă de la Red Hat Enterprise Linux 4 actualizarea 4.

Începând cu mijlocul anului 2006, incepand cu versiunea 4.4 (cunoscut anterior ca Red Hat Enterprise Linux 4.0 update 4), Red Hat a adoptat o convenţie a versiunilor identic cu cel al CentOS, de exemplu, Red Hat Enterprise Linux 4.5. Cea mai nouă și stabilă versiune a distribuăției CentOS la moment este versiunea 5.4 și poate fi descărcată de aici așa cum și celelalte versiuni pot fi descărcate de aici. Din propria experiență pot să va spun că foarte multe providere de hosting oferă anume această distribuție Linux pentru servere și ca urmare administratorii de sisteme le înâlnesc foarte des.

http://www.centos.org/




 
Forum » Sisteme de Operare » Linux » Informatii Centos (:))
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare: